Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Dodatki do Sushi

Wszystkie produkty do przygotowania sushi oraz innych japońskich potraw w jednym miejscu. Panierki, tempury, przyprawy winne to podstawowe produkty kuchni japońskiej.

Dodatki do Sushi

Dodatki Do Sushi

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Baran Ozdoba do sushi 10 szt.
Cena: 1,50 zł
szt.
Baran Ozdoba do sushi 10 szt.

Baran to zielona trawa, ozdoba na talerzu, na którym podajemy sushi. 10 sztuk ozdoby z foli wcześniej pokarbowanej.

Bulion Rybny Dashi Bonito 42g
Cena: 8,90 zł
szt.
Bulion Rybny Dashi Bonito 42g

Bulion Rybny Dashi to tradycyjny bulion wykorzystywany w kuchni japońskiej, będący podstawą zupy miso. Produkt w proszku pakowany w wygodne torebeczki po 6g. Torebka wystarcza do przygotowania, aż litra bulionu. Bulion rybny smakuje równie dobrze jak przyrządzone z płatków bonito i kombu. Kraj produkcji: Japonia Skład: wzmacniacz smaku: E621, bursztynian disodowy, E631, sól, glukoza, cukier, bonito ryba w proszku 9%, wodorosty w proszku.

Bulion Wołowy Dashida 300 g
Cena: 17,90 zł
szt.
Bulion Wołowy Dashida 300 g

Bulion Dashida to oryginalny koreański bulion wołowy. Cechuje się bardzo intensywnym zapachem, gdyż powstał z aromatycznych składników. Dzięki swojej sypkiej konsystencji bardzo szybko rozpuszcza się w wodzie. Wykorzystywany do zup, sosów oraz dań mięsnych, aby polepszyć ich smak oraz zapach. Skład: sól, E621(glutaminian sodu), zmielone przyprawy (sól, skrobia pszenna, cebula, czosnek, czarny pieprz), cukier, sos sojowy, lój wołowy, glukoza, bulion z kości wołowych, przyprawy, disodu inozynian, guanylan disodowy, bursztynian disodowy, kwas cytrynowy. Zawiera pszenicę, mleko, soję.

Chińskie Ciasteczka z Wróżbą 10szt.
Cena: 9,90 zł
szt.
Chińskie Ciasteczka z Wróżbą 10szt.

Chińskie ciasteczka produkowane są również w Polsce. Zawierają wróżby w dwóch językach: polskim i angielskim. Idealny produkt do urozmaicenia spotkań w gronie rodziny i przyjaciół oraz imprez okolicznościowych takich jak: ślub, zabawa andrzejkowa lub sylwester. Skład: mąka pszenna, cukier, lecytyna, olej rzepakowy, ryboflawina.

Chipsy Krewetkowe 227g
Cena: 7,50 zł
szt.
Chipsy Krewetkowe 227g

Chipsy krewetkowe to bardzo smaczna azjatycka przekąska zapakowana w kartonik, co ułatwia przechowywanie. Przekąskę bardzo łatwo przygotować, wystarczy chipsy wrzucić na chwilę na gorący olej, po czym adają się do schrupania. Chipsy krewetkowe to bardzo dobra przekąska do piwa. Skład: mąka z tapioki, woda, sól, cukier, suszone mięso z krewetek, glutamat.

Chrupiąca Panierka 1 kg
Cena: 23,00 zł
szt.
Chrupiąca Panierka 1 kg

Rewelacyjna chrupiąca panierka, powszechnie używana w kuchni orientalnej. Służy do panierowania mięsa oraz krewetek. Sposób użycia wygląda podobnie jak w przypadku bułki tartej. Skład: mąka, glukoza, drożdże, sól, olej palmowy.

Glutaminian Sodu 1 kg
Cena: 27,00 zł
szt.
Glutaminian Sodu 1 kg

Glutaminian Sodu w dużym ekonomicznym opakowaniu znanej japońskiej firmy AJINOMOTO. Od bardzo dawna używany w kuchni orientalnej jako dodatek do wielu dań, aby polepszyć ich smak. Produkt powstały z bardzo znanych wodorostów kombu. Glutaminian sodu nie należy spożywać bezpośrednio,  jest to dodatek do potraw kuchni azjatyckiej. W krajach dalekiego wschodu glutaminian sodu nazywany jest „Aji-no-moto” co w dosłownym tłumaczeniu oznacza „istotę smaku”. Skład: 99% glutaminian sodu.

Glutaminian Sodu 100g
Cena: 3,90 zł
szt.
Glutaminian Sodu 100g

Produkt znanej firmy Ajinomoto. Glutaminian sodu używany jest od wielu lat w kuchni orientalnej jako dodatek do polepszania smaku potraw. Związek glutaminianu sodu wyizolowany został przez prof. Kikunae Ikeda z wodorostów kombu. Wzmacniacza smaku nie należy spożywać w czystej postaci, wyłącznie jako dodatek przede wszystkim dań kuchni chińskiej, japońskiej, wietnamskiej i tajskiej. W Azji przyprawa ta nazywa się „Aji-no-moto” co w tłumaczeniu oznacza „istotę/kwestię smaku”.  Wyprodukowano w Tajlandii. Skład: Monosodium Glutamate E621.

Grzyby Mu Err Całe 100 g
Cena: 10,80 zł
szt.
Grzyby Mu Err Całe 100 g

Suszone szaro-czarne grzyby mun całe. Powszechnie używane w kuchni orientalnej do różnego rodzaju potraw. Stosowane również do sushi, jako jeden ze składników nadzienia. Aby były miękkie wystarczy zalać je ciepłą wodą , a po 5-10 minutach, odcedzić. Skład: suszone grzyby mun.

Grzyby Mun Nitki 100g
Cena: 10,80 zł
szt.
Grzyby Mun Nitki 100g

Suszone grzyby mun o czarno-szarym kolorze w postaci nitek. Używane głównie w kuchni chińskiej, aczkolwiek równie dobrze smakują w sushi jako nadzienie. Wystarczy je zalać ciepłą wodą, a po 5-10 minutach, odcedzić, po czym są miękkie i gotowe do użycia. Skład: suszone grzyby mun.

Grzyby Shitake 100 g
Cena: 12,50 zł
szt.
Grzyby Shitake 100 g

Grzyby Shitake to chyba najpopularniejsze azjatyckie grzyby. Pochodzą z Chin oraz Japonii, to właśnie w tych kuchniach są najczęściej stosowane. Shitake używa się jako jeden ze składników popularnej japońskiej potrawy sushi. Wystarczy zalać je ciepłą wodą, a po kilku minutach będą miękkie i gotowe do użycia. Skład : suszone grzyby shitake.

Herbata Jaśminowa 250 g
Cena: 14,50 zł
szt.
Herbata Jaśminowa 250 g

Herbata jaśminowa to jedna z najczęściej spożywanych herbat w Chinach. Jest to zielona herbata aromatyzowana kwiatem jaśminu, przez co uzyskuje rewelacyjny smak oraz aromat. Proces aromatyzowania jest czasochłonny, jednak wypicie filiżanki takiej herbaty jest bezcenne. Mobilizuje do działania, a zarazem działa relaksująco. Proces parzenia wygląda identycznie jak w przypadku zwykłej zielonej herbaty. Należy zalać kilka gram herbaty wodą o temperaturze 70-85 stopni i parzyć przez około 2-3 minuty. Skład: herbata zielona, kwiat jaśminu (<2%).

Herbata Pu Erh 120g
Cena: 15,50 zł
szt.
Herbata Pu Erh 120g

Herbata Pu Erh – w Polsce traktowana jako herbata czerwona, natomiast w chinach jako czarna, ponieważ chińczycy określają kolor herbaty po kolorze liści uzyskany w procesie fermentacji, europejczycy trochę inaczej, ponieważ oceniają po kolorze otrzymanego naparu. Jest ona uprawiana w chinach od ponad 1700 lat, w południowej cześci Chin znanej z uprawy herbaty Junnan. Pozyskuje się ją z tej samej rośliny co herbatę czarną, jednak  zostaje poddana dodatkowym procesom fermentacji, co wpływa na jej gorzkawy smak. Im herbata pu erh dłużej dojrzewa w odpowiednich warunkach tym lepiej wpływa na zdrowie. Posiada dużo manganu, teiny, fluoru, wapnia, olejków eterycznych w porównaniu do herbaty czarnej. Skład: czarna herbata.

Makaron Gryczany Soba 300g
Cena: 7,00 zł
szt.
Makaron Gryczany Soba 300g

Makaron Gryczany Soba to makaron wyrabiany ze specjalnej mąki gryczanej. Częsty dodatek do zup oraz potraw kuchni japońskiej. Makaron wystarczy wrzucić do wrzątku na 4 minuty, przecedzić i jest gotowy do podania zarówno na zimno jak i gorąco. Skład: mąka pszenna, mąka gryczana 30%, woda, sól.

Makaron Udon 200 g
Cena: 3,80 zł
szt.
Makaron Udon 200 g

Makaron Udon to rodzaj grubego japońskiego makaronu wytworzonego z mąki pszennej. Jest to świeży makaron, który wystarczy wrzucić do wrzątku na 2-3 minuty i już jest gotowy do spożycia. Głównie dodawany do japońskich zup w towarzystwie sosu sojowego oraz mirin. Jedna porcja makaronu wystarcza  na zupę dla dwóch osób. Na opakowaniu znajduje się przepis na makaron udon z patelni. Skład: mąka pszenna 74,4% , woda, sól.

Marynowana Rzodkiew do Sushi 500g
Cena: 11,00 zł
szt.
Marynowana Rzodkiew do Sushi 500g

Marynowana Rzodkiew do sushi wykonana z popularnej rzodkwi daikon. W smaku jest słodko-kwaśna, podczas jedzenia chrupiąca i smaczna. Bardzo często wykorzystywana w kuchni japońskiej do sushi. Masa po odsączeniu: 500g Skład: wapń, sól, fosfor, siarka, żelazo, glutamat, glikozydy goczycowe, rafanina, rafamozyna A, witamina B1, B2, PP, C, Magnez, rzodkiew daikon.

Mąka Tempura 150g
Cena: 5,60 zł
szt.
Mąka Tempura 150g

Mąka tempura to mieszanka wielu rodzajów mąki oraz przypraw. Służy do przygotowywania potraw w cieście. W tempurze przygotowuje się warzywa lub mięso. Aby wyrobić z mąki ciasto należy połączyć ją z wodą w odpowiednich proporcjach. Obtoczone składniki w cieście smażymy na głębokim tłuszczu to momentu, aż nabiorą złoto-brązowego koloru. Skład: mąka pszenna, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, kwasek, cukier, sól, glutaminian sodu E621, guma guar.

Mąka Tempura Gogi 150g
Cena: 5,90 zł
szt.
Mąka Tempura Gogi 150g

Mąka Tempura Gogi to mieszanka mąk używana w kuchni azjatyckiej do panierowania mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Panierkę należy wymieszać z wodą, aby powstałe ciasto podobne do naleśnikowego. Maczamy składniki, po czym wrzucamy na głęboki tłuszcz, aby się usmażyły. Bardzo smaczna orientalna panierka tempura gogi. Skład: mąka pszenna, skrobia z tapioki, środek spulchniający: E450, E500, sól, wzmacniacz smaku: E621.

Mirin 500ml
Cena: 21,00 zł
szt.
Mirin 500ml

Mirin to winna przyprawa nazywana również winem do gotowania, używana w kuchni japońskiej. Stosowana do sosów, marynat oraz dań rybnych z których usuwa niechciany rybny zapach. Mirin można użyć podczas przygotowywania zaprawy ryżowej sushi. Składnik znanego w kuchni japońskiej sosu teriyaki. Skład: woda, ryż kleisty, drożdże ryżowe, syrop glukoza-fruktoza, ekstrakt z limetki.

 

Nori Snack Wasabi 2,7g
Cena: 2,40 zł
szt.
Nori Snack Wasabi 2,7g

Algi nori snack wasabi to bardzo smaczna i zdrowa przekąska. Wodorosty o ostrym i wyrazistym smaku wasabi. Snack bez sztucznych dodatków. Świetna alternatywa dla tłustych kalorycznych chipsów, znakomite do piwa. Produkt posiada naturalnie wyższą ilość jodyny, informacja dla osób z dysfunkcją tarczycy. Skład: algi morskie, olej rzepakowy, olej sezamowy, sól, japoński chrzan (wasabi).

Olej Kokosowy 500g
Cena: 23,90 zł
szt.
Olej Kokosowy 500g

Olej kokosowy to produkt bardzo popularny z wszechstronnym zastosowaniem. Otrzymywany z miąższu palmy kokosowej. Używany w kuchni, kosmetyce oraz jako suplement diety. W temperaturze powyżej 25°C przybiera konsystencje cieczy, przypomina ścięty, biały tłuszcz. Inaczej nazywany również masłem kokosowym lub tłuszczem kokosowy. W przemyśle spożywczym olej kokosowy używany jest do smażenia, wyrobu ciast, czekolady oraz margaryny. W kosmetyce stosowany jako jako czysty olej do ciała lub do masażu. Dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzałej, uszkodzonej przez słońce skóry. Olej z kokosa stosowany jest do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów. Olej kokosowy ma działanie "chłodzące" i uspokajające. Bardzo rzadko spotykany jako olej tłoczony na zimno z kokosowym zapachem. Produkt rafinowany i prawie bezzapachowy. Skład: 100% rafinowany olej kokosowy.

Panierka do Krewetek 500 g
Cena: 10,50 zł
szt.
Panierka do Krewetek 500 g

Panierka do krewetek to połączeniu kilku mąk oraz przypraw. Używana do przygotowywania potraw w cieście. Bardzo popularna w Japonii, najczęściej używana do panierowania krewetek, kurczaka oraz warzyw. Aby uzyskać ciasto należy wymieszać mąkę z wodą. W przygotowanym cieście obtaczamy produkty, po czym smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Skład: mąka pszenna, cukier, octan skrobi, sól, guma guar, proszek cebulowy, środek do pieczenia: proszek do pieczenia, sproszkowany czosnek, ekstrakt z drożdży, zmielony czarny pieprz, barwnik: ryboflawina.

Panierka Panko 200 g
Cena: 8,30 zł
szt.
Panierka Panko 200 g

Bardzo smaczna chrupiąca panierka panko z pokruszonego chleba tostowego. Można nią panierować wiele produktów, jednak najczęściej stosowana jest do kurczaka oraz krewetek. Sposób panierowania wygląda ,tak jak w przypadku bułki tartej. Skład: mąka, glukoza, drożdże, sól, olej palmowy.

Panierka Tempura 1kg
Cena: 17,60 zł
szt.
Panierka Tempura 1kg

Panierka Tempura to mix kilku mąk, proszku do pieczenia, oraz odpowiednio dobranych przypraw. Wszystko skomponowane tak aby powstałe ciasto było chrupkie i smaczne. Tempurę wystarczy wymieszać z wodą do uzyskania konsystencji gęściejszego ciasta na naleśniki, zanurzyć w cieście pokrojone warzywa krewetki lub mięso i smażyć na głębokim tłuszczu. Skład: skrobia kukurydziana 44,4%, mąka pszenna 34,6%, mąka ryżowa 13%, sól, regulator kwasowości E500, E450a, zagęszczacz E415, wzmacniacz smaku E621, regulator kwasowości E341, przyprawy.

Pasta Chili Gochujang 500g
Cena: 21,00 zł
szt.
Pasta Chili Gochujang 500g

Pasta Gochujang to ostra koreańska pasta, produkowana z sfermentowanej soi, kleistego ryżu, soli oraz przede wszystkim z ostrych czerwonych papryczek chili. Stosowana jako przyprawa podczas jedzenia oraz jako główny składnik wielu potraw. Używana do marynowania mięsa, przygotowywania sosów. Na bazie gochujang można przygotować również inne pasty. Jest to jedna z trzech niezbędnych past używanych w kuchni koreańskiej. Skład: syrop glukozowo-fruktozowy, woda, mąka pszenna, papryka w proszku (11%), pszenica, sól, ostra papryka w proszku (5%), alkohol (<3%), czosnek, soja, cebula, ekstrakt z drożdży, regulator kwasowości (E341).

Pasta Miso Jasna 500g
Cena: 18,90 zł
szt.
Pasta Miso Jasna 500g

Pasta Miso Jasna to oryginalna japońska pasta firmy Shinjyo. Powstała z sfermentowanej soi oraz ryżu. Wykorzystywana podczas przygotowywania japońskiej zupy miso. Aby przygotować zupę , należy rozpuścić pastę w wrzącej wodzie. Ilość pasty zależna jest od tego jak intensywną zupę chcemy uzyskać. Należy próbować i dodawać według swojego smaku. Skład: soja, woda, ryż, sól, alkohol(>3%), substancja wzmacniająca smak i zapach (E621), barwnik (E101).

Pasta Shiro Miso Ciemna 500g
Cena: 19,90 zł
szt.
Pasta Shiro Miso Ciemna 500g

Pasta Ciemna tzw. Shiro Miso to oryginalna japońska pasta firmy Shinjyo. Powstała z sfermentowanej soi oraz ryżu. Wykorzystywana podczas przygotowywania japońskiej zupy miso. Aby uzyskać 1 litr zupy należy w wodzie rozpuścić 3-4 łyżki pasty. Polecam próbować intensywność, aby uzyskać idealną w smaku zupę. Po dodaniu jeszcze kilku składników zupa miso będzie gotowa. Skład: soja, woda, ryż, sól, alkohol(>3%), substancja wzmacniająca smak i zapach (E621), barwnik (E101).

Prażynki Krewetkowe 100g
Cena: 5,00 zł
szt.
Prażynki Krewetkowe 100g

Prażynki krewetkowe to idealna przekąską do piwa i nie tylko. Prażynki są bardzo proste w przygotowaniu, gdyż wystarczy je chwile podgrzać na gorącym oleju. Świetny krewetkowy smak zaspokoi gusta każdego smakosza przekąsek. Skład: mąka tapioca, sól, ekstrakt krewetkowy, cukier, czosnek.

Przekąska Nori KimChi 2,7g
Cena: 2,40 zł
szt.
Przekąska Nori KimChi 2,7g

Przekąska Nori KimChi o smaku alg nori oraz kapusty KimChi. Produkt  naturalny bez sztucznych dodatków, bogaty w witaminy. Zdrowy zamiennik dla tłustych chipsów. Wspaniały produkt dla wielbicieli azjatyckich smaków. Uwaga: Produkt posiada naturalnie wyższą ilość jodyny. Informacja dla osób posiadających dysfunkcję tarczycy. Skład: algi morskie, olej rzepakowy, olej sezamowy, sól, proszek kimchi.

Rzodkiew Oshinko Sushi 350g
Cena: 5,90 zł
szt.
Rzodkiew Oshinko Sushi 350g

Rzodkiew Oshinko Sushi to inaczej lub inaczej Takuan. Stosowana głównie w kuchni japońskiej jako składnik do sushi, w kuchni koreańskiej to podstawowy produkt to potrawy kimbap. Oshinko ma smak słodko-kwaśny, chrupiący i nietypowy. Bardzo zdrowa posiada witaminy B1,B2,PP, C oraz magnez. Żadko dostępna w zwykłych sklepach. Masa po odsączeniu: 350g Skład: wapń, sól, fosfor, siarka, żelazo, glutamat, glikozydy goczycowe, rafanina, rafamozyna A, witamina B1, B2, PP, C, Magnez.

 

Rzodkiew Takuan Do Sushi 1kg
Cena: 14,00 zł
szt.
Rzodkiew Takuan Do Sushi 1kg

 

Rzodkiew Takuan do Sushi, nazywana również Osinko. Smaczna i chrupiąca idealnie nadaje się jako składnik do sushi. W smaku jest słodko-kwaśna. W kuchni japońskiej dodawana do krążków sushi, a w kuchni koreańskiej do popularnego  kimbap. Takuan jest bardzo ciężko dostępna, tej rzodkwi nie można kupić w warzywniaku, czy innych sklepach spożywczych. Masa po odsączeniu: 1000g Skład: wapń, sól, fosfor, siarka, żelazo, glutamat, glikozydy goczycowe, rafanina, rafamozyna A, witamina B1, B2, PP, C, Magnez.

 

Silken Tofu 349g
Cena: 8,50 zł
szt.
Silken Tofu 349g

Silken Tofu amerykańskiej firmy Mori Nu. Tofu jest wykorzystywane do sałatek, zupy miso, jako nadzienie do sushi, do smażenia z warzywami oraz wielu innych ciekawych przepisów japońskich. Jest to odpowiednio przygotowana serwatka z soi. Skład: filtrowana woda, soja, wyizolowane białko sojowe, glukonolakton, chlorek wapnia.

Tłuszcz Kokosowy 250ml
Cena: 14,90 zł
szt.
Tłuszcz Kokosowy 250ml

Tłuszcz kokosowy otrzymywany z miąższu palmy kokosowej. Używany w kuchni, kosmetyce oraz jako suplement diety. W temperaturze powyżej 25°C przybiera konsystencje cieczy, przypomina ścięty, biały tłuszcz. Mniejsza butelka większego oleju kokosowego. Skład: 100% rafinowany olej kokosowy.

Tofu Soft 340g Miękkie
Cena: 10,00 zł
szt.
Tofu Soft 340g Miękkie

Miękki serek tofu. Produkt pochodzący z kuchni orientalnej. Prezentowana - miękka odmiana, stanowi składnik sałatek i zup, ponieważ doskonale się rozpuszcza. Waga netto: 340 g. Skład: woda filtrowana, soja, białko sojowe, stabilizator : E575, E509.

Tykwa Marynowana 1kg
Cena: 29,90 zł
szt.
Tykwa Marynowana 1kg

Tykwa Marynowana - popularny dodatek do sushi, zwłaszcza tych wegetariańskich. Jest bogatym źródłem błonnika, nietypowa w smaku, oraz często wykorzystywana w kuchni japońskiej. Skład: paski ciętej dyni, cukier, sos sojowy, karmel, sól, monosodium glutamat, woda, mirin, fruktoza w syropie.

Wino do Gotowania 150ml
Cena: 8,90 zł
szt.
Wino do Gotowania 150ml

Wino do gotowania lub inaczej nazywane mirin to przyprawa używana głównie w kuchni japońskiej. Przyprawa dodawana jest do sosów, marynat, a w szczególności dań rybnych, aby pozbyć się nieprzyjemnego rybnego smaku. Mirin stosowane jest również do zaprawy ryżowej podczas przygotowania sushi. Skład: woda, ryż kleisty, drożdże ryżowe, syrop glukoza-fruktoza, ekstrakt z limetki.

Zielona Chińska Herbata 1 kg
Cena: 28,00 zł
szt.
Zielona Chińska Herbata 1 kg

Chińska Herbata o zielonym kolorze znacznie różni się od zwykłej czarnej herbaty nie tylko kolorem, a również smakiem. Została poddana jedynie minimalnej oksydacji. Został pominięty proces fermentacji, co odróżnią ją od herbaty czarnej. W ostatnich dziesięcioleciach zielona herbata przechodziła wiele testów medycznych, aby ustalić, czy aby faktycznie ma wpływ na zmniejszenie zachorowań serca oraz niektórych odmian raka. Spożywanie zielonej herbaty wspomaga kontrolowanie wagi ciała. Parzenie zielonej herbaty jest bardzo proste, wystarczy zalać kilka gram herbaty wodą o temperaturze 70-85 stopni, po czym parzyć przez 2-3 minuty. Skład: zielona herbata.

Darmowa Dostawa !!

Darmowa dostawa (Poczta Polska Priorytetowa (Za Pobraniem)) już od 250,00 zł.

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sklep internetowy Shoper.pl