Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Maki Sushi z Łososiem
SKŁADNIKI:
- 1 filet z łososia
- 1 ogórek
- kilka arkuszy wodorostów nori
- 2 łyżki wina mirin
- pasta wasabi
- 3 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka cukru
- 300g ryżu do sushi
- 1 łyżeczka soli
PRZYGOTOWANIE:
1. Łososiowi usuwamy skórę i ości, po czym kroimy w dłuższe paski i krótką chwilę marynujemy w winie ryżowym - mirin. Ogórkowi usuwamy nasiona i kroimy w podłużne paski.
2. Tutaj znajdziesz przepis na przygotowanie ryżu.
3. Na macie do robienia sushi, układamy 2/3 płatka nori i nakładamy jednolitą ilość ryżu. Następnie umieszczamy na środku pasek z wasabi, dodajemy łososia i ogórek.
4. Przygotowane składniki powoli zwijamy i uciskamy. Gotowy rulonik kroimy w 2-2,5cm kawałki. Smacznego :)
Przepis Wideo:
Maki Sushi z Łososiem
Potrzebujesz Składniki Do Sushi?
Wszystko Znajdziesz U Nas:
Ryż Do Sushi