window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Uramaki z Tuńczykiem

SKŁADNIKI:

- 1 filet z tuńczyka
- kilka płatków wodorostów nori
- szczypta sezamu białego
- kilka łyżeczek serku philadelphia
- 3-4 łyżki sosu sojowego
- 300g ryżu do sushi
- 1 awokado
- 3 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka soli

PRZYGOTOWANIE:


1. W długie paski o grubości 1cm kroimy tuńczyka. Na pół, następnie na podłużne paski kroimy awokado.

2. Tutaj znajdziesz przepis jak przygotować ryż do sushi.

3. Układamy folię spożywczą na macie do zawijania sushi. Następnie nakładamy pół arkusza nori i umieszczamy równą warstwę ryżu. Przygotowany arkusz układamy ryżem do dołu, po czym rozprowadzamy pasek wasabi przez środek. Na koniec umieszczamy pasek łososia (wcześniej namoczonego w sosie sojowym) i pasek awokado oraz serek philadelphia.

4. Wszystkie składniki powoli zwijamy i uciskamy. Powstały rulon posypujemy ziarnami prażonego sezamu i kroimy. Smacznego :)

Przepis Wideo:


Uramaki z Tuńczykiem
Uramaki z Tuńczykiem

 

Potrzebujesz Składniki Do Sushi?
Wszystko Znajdziesz U Nas:

Ryż Do Sushi

Ryż Do Sushi

Ocet Ryżowy Do Sushi

Ocet Ryżowy Do Sushi
Algi Nori Do Sushi

Algi Nori Do Sushi

Pasta Wasabi Do Sushi

Pasta Wasabi Do Sushi



Sos Sojowy Do Sushi

Sos Sojowy Do Sushi



Imbir Do Sushi

Imbir Do Sushi



Warzywa Do Sushi

Warzywa Do Sushi



Akcesoria do Sushi

Akcesoria do Sushi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl