window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

KimChi, Tofu i Tapioka

Daleki Wschód jest jednym z bardziej popularnych kierunków podróży kulinarnych. Korzystanie z dobrodziejstw kuchni chińskiej, japońskiej lub koreańskiej od kilku lat stanowi nowy, zdrowszy standard, stojący w alternatywie do lokalnych wyrobów. W naszej ofercie znajdziesz starannie wyselekcjonowane produkty orientalne, dzięki którym w prosty sposób wyczarujesz wspaniałe przysmaki azjatyckiej kuchni. Sprawdź ofertę na oryginalne azjatyckie tofu, tapiokę oraz KimChi ze Skelpu-Sushi już dziś!

KimChi, Tofu i Tapioka

KimChi, tofu i tapioka– najpopularniejsze produkty z Azji

Tofu jest prawdopodobnie najpopularniejszym produktem kojarzącym się z Azją. Jednak część osób może zadawać sobie pytanie – tofu co to? Jest to sojowa alternatywa dla tradycyjnego twarogu z krowiego mleka, chętnie wybierana przez zwolenników diety wegańskiej oraz osoby, które ze względów zdrowotnych powinny unikać produktów mlecznych lub mięsa. Tofu stanowi doskonałe źródło białka, witamin B oraz E, żelaza, wapnia, fosforu i potasu. Dzięki neutralnemu smakowi doskonale współgra z potrawami słonymi, słodkimi bądź kwaśnymi, a odpowiednio dobrana marynata sprawi, że tofu będzie stanowić doskonałe zwieńczenie każdego dania. Możemy wyróżnić także różne wersje tofu, od klasycznej po tofu wędzone. Wyrazistym dodatkiem do dań z tofu będzie KimChi. Co to KimChi? To nic innego jak dobrze nam znana kiszona kapusta, przyrządzona w tradycyjny koreański sposób. KimChi idealnie sprawdza się w miesiącach jesienno-zimowych, gdy dostęp do pełnych witamin świeżych warzyw jest mocno ograniczony. KimChi jest źródłem witaminy C, karotenu i błonnika. Często podawane jest jako dodatek do dań mięsnych lub ryżu, składnik sałatek bądź element zupy.

Co to tapioka i do czego przydaje się w kuchni?

Tapioka, w odróżnieniu od wspomnianych wcześniej tofu i kimchi, swoje korzenie ma w Brazylii. Jest to skrobia, którą pozyskuje się z rosnącego w Ameryce Południowej manioku. Najczęściej występuje w postaci mąki, płatków tapioki lub kulek tapioki, zwanymi także perełkami z tapioki. Mąka z tapioki zagęszcza musy, sosy lub kisiele. Jest bezglutenowa i lekkostrawna, przez co zalecana jest osobom z zaburzeniami ze strony układu pokarmowego. A co łączy brazylijską tapiokę z Dalekim Wschodem? Otóż tapioka w kulkach jest popularną przekąską na Tajwanie. W latach 80. XX wieku to właśnie tam kulki tapioki po raz pierwszy zostały dodane do tradycyjnej azjatyckiej herbaty. Tak narodził się pomysł na znaną na całym świecie Bubble Tea.

Sprawdź ofertę tapioki, KimChi oraz Tofu z naszego asortymentu już dzisiaj!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl