window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Noże Bunmei

Jakie jest podstawowe kuchenne narzędzie? Doskonały i niezawodny nóż, za pomocą którego szybko można pokroić warzywa, sprawić rybę lub sztukę mięsa. Jeżeli jeszcze w swoim domu nie posiadasz noży, z którymi zwyczajnie chce się gotować, japońskie noże Bunmei to propozycja dla Ciebie! Spraw sobie odrobinę radości i wybierz technologię, która jest niezawodna. Noże Bunmei pomogą Ci szybko zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu sushi i innych przysmaków rodem z kuchni azjatyckiej. Sprawdź naszą pełną ofertę i już dzisiaj kup wybrany nóż Bunemi!

Noże Bunmei

Noże Bunmei Gincho – najlepsze ostrza do kuchni

Dobry nóż to podstawa dla każdego kucharza. Warto postawić na niezawodne i renomowane noże od producenta, który może poszczycić się długoletnią historią działalności i renomą na całym świecie. Noże Bunmei to wysokiej jakości noże wykonane z najlepszych materiałów i zaprojektowane tak, aby ich używanie było prawdziwą przyjemnością. Noże japońskie Bunmei są niezawodne, a ich ostrze jest wyjątkowo ostre, co pozwala na idealne cięcie oraz sprawianie na przykład ryb, które są nieodłącznym składnikiem kuchni azjatyckiej. Cechą charakterystyczną noży Bunmei jest ich piękny design. Warto zwrócić uwagę nie tylko na kształt ostrza, ale też rękojeści, która najczęściej wykonana jest z wysokiej jakości drewna egzotycznego, na przykład drewna mangowca. Wszystko to sprawia, że noże Bunmei to nie tylko niezawodne narzędzie w pracy każdego kucharza, ale też piękne akcesoria kuchenne, który mogą stać się ozdobą wnętrza. Japońskie noże Bunmei mogą być wspaniale wyeksponowane we wnętrzu, w tym zarówno w kuchni prywatnej, jak i na przykład w azjatyckiej restauracji gdzie mogą stanowić ozdobę wnętrza nawiązującą do kultury krajów wschodu. Zapoznaj się z tymi cenionymi ostrzami, w tym nożami Bunmei Deba, Bunmei Kaika, Bunmei Usuba czy Bunmei Ibuki i innymi rodzajami!

Ponadczasowe noże Bunmei Gincho

Dobre akcesoria kuchenne to inwestycja na lata. Zamiast co kilka miesięcy kupować nowe noże, lepiej zainwestować raz i cieszyć się niezawodnym sprzętem. Z dobrymi japońskimi nożami kuchennymi Bunmei gotowanie to prawdziwa przyjemność. W kuchni wreszcie można realizować wszystkie swoje najbardziej szalone pomysły i przygotowywać dania, które wymagają dokładnego sprawienia ryby czy kawałka mięsa. A z kuchennymi nożami Bunmei takie działania to prawdziwa rozkosz! Przekonaj się sam i kup noże Bunmei z oferty naszego sklepu Sushi-Sklep już dziś!

Rozwiń opis

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 359,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, ostro zakończone ostrze połączone z wygodną, płaską rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem i eliminuje uczucie dyskomfortu.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 289,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Oroshi 24cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Oroshi 24cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Oroshi 24cm

Opis: Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi.Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.

Cena: 515,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm

Opis: Japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 289,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 20cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 20cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 20cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 299,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Uniwersalny 15cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Uniwersalny 15cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Uniwersalny 15cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 249,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 349,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm

Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm
Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 199,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena: 334,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena: 365,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 359,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 389,00 zł
szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 339,00 zł
szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 449,00 zł
szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena: 599,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl