window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Noże do filetowania

Noże do filetowania to podstawowe narzędzia, które są wykorzystywane w każdej kuchni do przygotowywania potraw. W ofercie naszego sklepu znajdziesz wyjątkowe, japońskie noże do filetowania, których jakość z pewnością wprawi Cię w zachwyt! Zapoznaj się ze szczegółową ofertą naszego sklepu i wybierz najlepszy nóż do filetowania dla siebie!

Noże Do Filetowania

Charakterystyka noży do filetowania

W ofercie naszego sklepu Sushi-Sklep znajdziesz różne rodzaje noży przeznaczonych do filetowania ryb i drobiu. Dobry nóż do filetowania to podstawowy element wyposażenia każdej kuchni. Noże do filetowania charakteryzują się wyjątkowym poziomem elastyczności. Zazwyczaj mają cienkie oraz długie klingi, dzięki czemu ich ostrza są niezwykle delikatne i skuteczne w działaniu. Rękojeść noża do filetowania jest niezwykle wygodna i gwarantuje pewny chwyt, dlatego noża można używać w mokrym środowisku. Wyposaż swoją kuchnię w odpowiedni nóż do filetowania ryb czy mięsa, a na pewno ułatwi to Twoją codzienną pracę!

Zastosowanie noży do filetowania

Japoński nóż do filetowania ryb i mięsa to narzędzie o bardzo szerokich możliwościach zastosowania. Wiele osób zastanawia się, jaki nóż do filetowania wybrać. W ofercie naszego sklepu można znaleźć noże do filetowania o różnych długościach, dzięki czemu można dostosować je do swoich potrzeb oraz produktów, które najczęściej się obrabia w kuchni. Noże do filetowania przeznaczone są przede wszystkim do filetowania ryb oraz mięsa, jednak sprawdzają się doskonale także podczas zdejmowania skór oraz wykrawania kawałków mięsa. Zdecyduj się na zakup noża japońskiego do filetowania, a obróbka ryb i drobiu nigdy już nie będzie dla Ciebie problemem!

Korzyści używania noży do filetowania

Używanie noży kuchennych do filetowania w kuchni ma szereg korzystnych aspektów. Wśród nich można wskazać przede wszystkim niezwykłą wytrzymałość oferowanych przez nas produktów, które są tworzone z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Japońskie noże do filetowania ryb i mięsa są niezwykle ostre, dlatego doskonale sprawdzą się w każdej kuchni. Oprócz tego wyposażone są w wygodne rękojeści, dzięki którym bardzo komfortowo się ich używa na co dzień. Japońskie noże do filetowania mają wielowiekową tradycję, dlatego są skuteczne i sprawdzone na przestrzeni lat przez wielu klientów. Przygotowywanie nimi potraw stanie się szybsze, dlatego zdecyduj się na wybór najlepszych produktów z oferty sklepu Sushi-Sklep!

Rozwiń opis

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena: 334,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena: 365,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 359,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 389,00 zł
szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena: 599,00 zł

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18
Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18

Opis: Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 639,00 zł
szt.

Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30

Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30
Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30

Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 589,00 zł
szt.

Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47

Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47
Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47

Opis: Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 559,00 zł
szt.

Global Japoński Nóż Kiritsuke 24cm G-106

Global Japoński Nóż Kiritsuke 24cm G-106
Global Japoński Nóż Kiritsuke 24cm G-106

Opis: Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 459,00 zł
szt.
  • nowość

Global Japoński Nóż w Stylu Hiszpańskim Do Szynki 25cm G-95

Global Japoński Nóż w Stylu Hiszpańskim Do Szynki 25cm G-95
Global Japoński Nóż w Stylu Hiszpańskim Do Szynki 25cm G-95

Opis: Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 499,00 zł
szt.

Global Japoński Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-41

Global Japoński Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-41
Global Japoński Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-41

Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 589,00 zł
szt.

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R
Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R

Opis: Długi, bardzo cienki nóż z ostrzem o kształcie liścia wierzby, doskonale nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena: 789,00 zł

Global Japoński Zestaw Szefa Kuchni 7 Noży w Eleganckim Etui G-666/07KA

Global Japoński Zestaw Szefa Kuchni 7 Noży w Eleganckim Etui G-666/07KA
Global Japoński Zestaw Szefa Kuchni 7 Noży w Eleganckim Etui G-666/07KA

Opis: Uniwersalny komplet, który jest wymarzonym początkiem przygody z nożami Global i wyśmienicie się sprawdzi jako luksusowy podarunek dla prawdziwego szefa kuchni. W zestawie znajduje się czarne etui z siedmioma kieszeniami, zasuwane na zamek błyskawiczny i wykonane z solidnego nylonu. Mając na podorędziu funkcjonalne etui, nie tylko bezpiecznie przechowamy najwyższej jakości noże, lecz także komfortowo je przeniesiemy, skutecznie chroniąc ostrza.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 2 549,00 zł
szt.

Global NI Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 18cm GNM-012

Global NI Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 18cm GNM-012
Global NI Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 18cm GNM-012

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 399,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 159,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 699,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Cena: 1 129,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 299,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm

Opis: Zastosowanie noża Funayuki są bardzo zbliżone do noża Miroshi Deba, z tą różnicą że Funayuki jest cieńszy, a jego ostrze jest szersze. Został on zaprojektowany do filetowaniu dużych ryb i w tej pracy najlepiej się sprawdzi. Tak jak inne noże deba, również i ten posiada szlif jednostronny.

Cena: 899,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena: 499,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena: 559,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 869,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 1 199,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 789,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 839,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 119,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 499,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 299,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 859,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 699,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 1 119,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 499,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 969,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 499,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 299,00 zł

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 15,5cm

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 15,5cm
Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 15,5cm

Opis: Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje bezproblemowe użytkowanie przez wiele lat.

Cena: 49,00 zł

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 20cm

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 20cm
Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 20cm

Opis: Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje bezproblemowe użytkowanie przez wiele lat.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 59,00 zł
szt.

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 21cm

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 21cm
Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 21cm

Opis: Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje bezproblemowe użytkowanie przez wiele lat.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 75,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl