Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Nóż Tajski Uniwersalny Poręczny 12,7cm KIWI
Opis: Nóż uniwersalny poręczny 12,7cm tajskiej firmy KIWI. Niewielki nóż, który świetnie sprawdza się podczas krojenia mniejszych produktów. Można nim również oprawić mięso, odciąć niepotrzebne kawałki. Bardzo wygodny, dobrze leży w dłoni. Wykonanie : stal nierdzewna, drewno impregnowane.
Wysyłka w:: 24 godziny
Nóż Do Owoców Tajski 10,2cm KIWI
Opis: Nóż do owoców 10,2cm tajskiej firmy KIWI to nóż przeznaczony do obierania owoców, jednak w innych czynnościach radzi sobie równie dobrze. Dzięki niewielkim rozmiarom jest bardzo poręczny. N óż wykonany jest ze stali nierdzewnej, a rączka z impregnowanego drewna.
Wysyłka w:: 24 godziny
Nóż Tasak Uniwersalny Do Siekania 17,8cm KIWI
Opis: Nóż tasak uniwersalny 17,8cm tajskiej firmy KIWI. Jest to produkt, który łączy cechy noża oraz tasaka. W kuchni jest bardzo uniwersalny, można nim kroić oraz siekać. Dzięki wygodnej drewnianej rączce, bardzo dobrze leży w dłoni.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kanetsune 420J2 Japoński Zielony Nóż Kiridashi 4cm
Opis: Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.
Wysyłka w:: 3 dni
Kanetsune 420J2 Japoński Czerwony Nóż Kiridashi 4cm
Opis: Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.
Wysyłka w:: 3 dni
Nóż Do Mięsa Mała Maczeta 32,5cm KIWI
Opis: Nóż do mięsa mała maczeta KIWI 32,5cm tajskiej firmy KIWI to bardzo przydatne narzędzie w kuchni każdego kucharza. Wyglądem przypomina miniaturową maczetę. Bardzo ostry rewelacyjnie tnie każdy rodzaj mięsa. Wykonany ze stali nierdzewnej oraz drewna impregnowanego. Długość: 32,5cm, ostrze: 21cm, szerokość: 3,5cm, grubość: 1mm, waga 75g.
Wysyłka w:: 24 godziny
Higonokami King of SK-5 Japoński Nóż Kieszonkowy 7,5cm
Opis: Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa.
Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku.
Obieraczka Nóż Do Warzyw i Owoców KIWI
Opis: Obieraczka do warzyw i owoców tajskiej firmy KIWI. Idealne narzędzie kuchenne do obierania owoców i warzyw. Obieraczka znacznie ułatwi pocięcie marchewki, ogórka w specjalne cienkie paski, tak aby na woku czy patelni usmażyły się znacznie szybciej.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 15,5cm
Opis: Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje bezproblemowe użytkowanie przez wiele lat.
Wysyłka w:: 3 dni
Satake Japoński Nożyk Nóż Do Owoców w Drewnianej Pochwie 9,5 cm
Opis: Prosty nożyk do owoców wykonany ze stali 420J2, doskonale sprawdzi się w małych zadaniach jak obieranie i krojenie owoców. Wyposażony w drewnianą pochwę zapewnia bezpieczeństwo ostrzu i bez problemu możemy zabrać go na obóz czy wypad w góry.
Wysyłka w:: 3 dni
Nóż Tajskiego Szefa Kuchni Prosty 31cm KIWI
Opis: Tasak znanej tajskiej firmy KIWI. Ma dość szerokie ostrze oraz drewnianą rączkę. Jest bardzo ostry dlatego należy uważać podczas użytkowania. Długość: 31cm, ostrze: 19cm, szerokość: 6cm, grubość: 1mm, waga 160g.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 20cm
Opis: Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje bezproblemowe użytkowanie przez wiele lat.
Wysyłka w:: 3 dni
Higonokami King of SK-5 Japoński Nóż Kieszonkowy 9,5cm
Opis: Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa.
Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku.
Satake Kamagata Japoński Nożyk Nóż Do Owoców w Drewnianej Pochwie 9,7cm
Opis: Prosty nożyk do owoców wykonany ze stali 420J2, doskonale sprawdzi się w małych zadaniach jak obieranie i krojenie owoców. Wyposażony w drewnianą pochwę zapewnia bezpieczeństwo ostrzu i bez problemu możemy zabrać go na obóz czy wypad w góry.
Wysyłka w:: 3 dni
Nóż Tasak Chińskiego Kucharza 31cm KIWI
Opis: Nóż tasak chińskiego kucharza 31cm znanej na całym świecie tajskiej firmy KIWI. Nóż, a zarazem tasak w jednym. Bardzo uniwersalne narzędzie kuchenne. Można nim kroić, a zarazem szatkować. Wygodny, dobrze leży w dłoni.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kanetsune SK-4 Rikizan Japoński Nóż Kiridashi 4,2cm
Opis: Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.
Wysyłka w:: 3 dni
Kanetsune SK-4 Japoński Nóż Kiridashi 4,8cm Drewno Wiśni
Opis: Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.
Wysyłka w:: 3 dni
Kanetsune 420J2 Japoński Nożyk z Drewnianą Pochwą 10,5cm
Opis: Prosty nożyk do owoców wykonany ze stali 420J2, doskonale sprawdzi się w małych zadaniach jak krojenie owoców czy obieranie. Wyposażony w drewnianą pochwę zapewnia bezpieczeństwo ostrzu i bez problemu możemy zabrać go na obóz czy wypad w góry.
Wysyłka w:: 3 dni
Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 21cm
Opis: Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje bezproblemowe użytkowanie przez wiele lat.
Wysyłka w:: 3 dni
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Deba 12cm
Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Higonokami Monosteel Japoński Nóż Kieszonkowy 6,8cm
Opis: Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa.
Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku.
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Ajikiri 9cm
Opis: Nóż Ajikiri jest mini wersją noża Deba. Nóż ten służy jedynie do przygotowania małych ryb, takich choćby jak makrele. Mały rozmiar sprawia, że nóż jest niezwykle poręczny, co przekłada się na komfort użytkowania.
Wysyłka w:: 3 dni
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Higonokami Monosteel Japoński Nóż Kieszonkowy 7,5cm
Opis: Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa.
Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku.
Satake Saku Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Wysyłka w:: 3 dni
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Ciężki Solidny Tasak Tajski Szefa Kuchni 32cm KIWI
Opis: Duży tasak ze stali nierdzewnej z drewnianą rączką. Bardzo ostry, spokojnie poradzi sobie z naprawdę twardymi składnikami, kośćmi itd. Wykonany ze stali nierdzewnej oraz wysokiej jakości drewna. Specyfikacja: długość ostrza: 19cm, długość noża: 32cm, szerokość ostrza: 9,5cm, waga 340g.
Wysyłka w:: 24 godziny
Satake Stalowy Japoński Nóż Do Steków 12cm
Opis: Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane.
Wysyłka w:: 3 dni
Satake Marchewka Japoński Nóż Dla Dzieci 11,5cm
Opis: Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Wysyłka w:: 3 dni
Satake Groszek Japoński Nóż Dla Dzieci 11,5cm
Opis: Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Wysyłka w:: 3 dni
Kanetsune SK-5 Kishin Japoński Nóż Kiridashi 5cm
Opis: Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.
Higonokami Monosteel Japoński Nóż Kieszonkowy 9cm
Opis: Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa.
Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku.
Satake Macaron Pink Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Kaisaki 15cm
Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.
Wysyłka w:: 3 dni
Satake Sword Smith Japoński Nóż Do Obierania 9cm
Opis: Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Wysyłka w:: 3 dni
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Deba 12cm
Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Wysyłka w:: 3 dni
Higonokami Aogami Japoński Nóż Kieszonkowy 4cm
Opis: Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa.
Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku.
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Satake Macaron White Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Wysyłka w:: 3 dni