window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Noże ręcznie kute

Ostrza pochodzące z Kraju Wschodzącego Słońca cieszą się opinią najlepszych narzędzi kuchennych na świecie. Opinia ta jest w pełni zasłużona, a teraz ręcznie kute noże kuchenne mogą trafić również w Twoje ręce. Przekonaj się, z jaką łatwością wielokrotnie skuwana japońska stal radzi sobie z cięciem, szatkowaniem oraz filetowaniem. Sprawdź nasza asortyment i kup ręcznie kuty nóż już dzisiaj!

Noże Ręcznie Kute

Noże japońskie ręcznie kute – pełna skuteczność

Aby zagwarantować naszym klientom stuprocentową satysfakcję podczas przygotowywania posiłków, w naszej ofercie znalazł się szeroki wybór ostrzy. Japońskie noże ręcznie kute dzielone są wiele kategorii ze względu na kształt ostrza oraz sposób użytkowania. Nóż ręcznie kuty Gyuto jest podstawowym narzędziem w ręku kucharza, które posiada klingę o uniwersalnym, trójkątnym kształcie. Nóż japoński ręcznie kuty Santoku to nóż stworzony do krojenia warzyw w plastry i kostkę, natomiast ręcznie kuty nóż Sashimi jest niezastąpione podczas krojenia ryb w cienkie paski i przygotowywaniu sushi. Podobny do tasaka, nóż kuty ręcznie Nakiri wbrew pozorom służy do szatkowania warzyw oraz ziół, a szerokie ostrze bez czubka pozwala sprawnie przenosić pokrojone składniki do garnka lub na patelnie. Z kolei Deba to model ręcznie kutego noża, przeznaczony do oprawiania ryb. Krótkie, grube ostrze umożliwia precyzyjne ruchy i oddzielanie delikatnego mięsa od kręgosłupa. Oprócz powyższych rodzajów w sklepie znajdują się również bardziej wyspecjalizowane modele, takie jak noże ręcznie kute Yanagiba, Sujihiki, Bunka, Usuba, Kirtsuke oraz model ręcznie kutego noża Tako – przeznaczony do oprawiania ośmiornic i ryb.

Ręcznie kute noże kuchenne - cięcie proste i szybkie

Noże japońskie ręcznie kute zdobyły uznanie za sprawą wyjątkowo twardych ostrzy, które bez trudu radzą sobie z mięsem oraz warzywami. Ze względu na duży udział ryb oraz owoców morza w diecie Japończyków – składników o wyjątkowo delikatnej strukturze – do sprawnego przygotowywania posiłków niezbędne były niezwykle ostre noże. Z połączenia tych potrzeb oraz długich tradycji metalurgicznych powstały narzędzia kuchenne o legendarnej reputacji. Odmień oblicze swojej kuchni dzięki ręcznie wykutym nożom, z jakich korzystają szefowie renomowanych restauracji na całym świecie. Sprawdź nasze noże kuchenne ręcznie kute i kup wybrane ostrze już dziś!

Rozwiń opis

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 159,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 699,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Cena: 1 129,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 299,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 16,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemiczni.

Cena: 869,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemiczni.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm

Opis: Zastosowanie noża Funayuki są bardzo zbliżone do noża Miroshi Deba, z tą różnicą że Funayuki jest cieńszy, a jego ostrze jest szersze. Został on zaprojektowany do filetowaniu dużych ryb i w tej pracy najlepiej się sprawdzi. Tak jak inne noże deba, również i ten posiada szlif jednostronny.

Cena: 899,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena: 499,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena: 559,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Cena: 659,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 969,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 869,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 1 199,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Matsuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Matsuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Matsuba 12cm

Opis: Nóż kuchenny Matsuba, to mały uniwersalny nóż z jednostronnym szlifem. Bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.

Cena: 559,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena: 1 199,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 839,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 899,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 789,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 839,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 119,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 499,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Cena: 1 299,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Funayuki 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Funayuki 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Funayuki 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 699,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 1 089,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 859,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 699,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 12cm

Opis: Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 989,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 16,5cm

Opis: Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Cena: 1 019,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Cena: 1 199,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena: 619,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 15cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 679,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 749,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 129,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 1 119,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 499,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Matsuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Matsuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Matsuba 12cm

Opis: Nóż kuchenny Matsuba, to mały uniwersalny nóż z jednostronnym szlifem. Bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.

Cena: 659,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl