Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Algi Wodorosty Nori Do Sushi 50 Sztuk RED
Opis: Algi wodorosty nori red do sushi w opakowaniu 50 sztuk, czyli algi do sushi o czerwonym kolorze. Używane głównie w kuchni japońskiej do sushi. W wodorosty zawija się ryż oraz pozostałe produkty, aby uzyskać roladę sushi. Czerwone wodorosty polecamy osobą początkującym, gdyż są bardziej elastyczne i mniej kruche, niż silver, czy też gold. Wodorosty stosowane są również do innych potraw np. japońskich zup.
Chińska Mieszanka Warzyw w Słoiku 330g DIAMOND
Opis: Chińska mieszanka warzyw w wygodnym do użycia słoiku o pojemności 330ml chińskiej firmy DIAMOND. Mieszanka zawiera kiełki fasoli mung, marchewkę w paskach, pędy bambusa, kasztany wodne, grzyby mun, oraz czerwoną paprykę. W słoiczku znajdują się najpopularniejsze warzywa dań kuchni azjatyckiej - chrupkie i delikatne w smaku. Zawartość słoiczka wystarczy odcedzić, po czym wrzucić na gorącego woka !
Wysyłka w:: 24 godziny
Ciecierzyca Cieciorka w Zalewie 800g DOYAL
Opis: Ciecierzyca w zalewie w puszce o pojemności 800g, a jej inne nazwy to groch włoski lub cieciorka. Ciecierzyca to roślina z grupy strączkowatych. Posiada przyjemny orzechowy smak. Najczęściej stosowana jako składnik sałatek oraz zup.
Wysyłka w:: 24 godziny
Ciecierzyca Cieciorka Włoski Groch 900g RABDA
Opis: Cieciorka inaczej zwana ciecierzycą lub grochem włoskim jest skarbnicą wartości odżywczych, oraz białka, którego jest na 100 gram produkty aż 8,86 grama. Jest częstym dodatkiem lub nawet podstawą potraw w kuchni indyjskiej lub arabskiej. Aby ugotować ciecierzycę najpierw musimy ją moczyć w wodzie przez około 8-12 godzin, a następnie gotować 1 1/2 godziny. Aby móc ją spożywać na surowo należy ją moczyć okrągłe 24 godziny.
Czerwona Soczewica Ziarna Soczewicy 500g TRS
Opis: Soczewica czerwona, ziarna soczewicy firmy TRS w opakowaniu 500g. Najdelikatniejsza z wszystkich odmian, najszybciej się gotuje. Idealnie pasuje do ryb, zup, sałatek oraz jako składnik puree. Zalety soczewicy: korzystnie wpływa na śledzionę, trzustkę i żołądek, wzmacnia aktywność nerek i nadnerczy, pozytywnie działa również na serce i krążenie, obniża poziom cholesterolu, zapobiega nagłym wzrostom cukru we krwi. Zawiera potas, cynk, magnez, miedź, fosfor oraz witaminy z grupy B.
Grzyby Mun Całe Mu Err 100g ASIA KITCHEN
Opis: Suszone szaro-czarne grzyby mun w formie całych grzybków w opakowaniu 100g. Powszechnie używane w kuchni orientalnej do różnego rodzaju potraw. Stosowane również do sushi, jako jeden ze składników nadzienia. Aby były miękkie wystarczy zalać je ciepłą wodą , a po 5-10 minutach, odcedzić.
Wysyłka w:: 24 godziny
Grzyby Mun Całe Gastronomiczne 1kg GREEN PAGODA
Opis: Grzyby mun całe w dużym gastronomicznym opakowaniu 1kg. Dodawane do wielu azjatyckich potraw, po namoczeniu w wodzie znacznie zwiększają swoją objętość. W smak chrupiące, idealnie nadają się do smażenia na woku.
Wysyłka w:: 24 godziny
Grzyby Mun Cięte Krojone Gastronomiczne 1kg GREEN PAGODA
Opis: Grzyby mun cięte krojone w dużym gastronomicznym opakowaniu 1kg. Dodawane do wielu azjatyckich potraw, po namoczeniu w wodzie znacznie zwiększają swoją objętość. W smak chrupiące, idealnie nadają się do smażenia na woku.
Wysyłka w:: 24 godziny
Grzyby Mun Mu Err Całe 50g ASIA KITCHEN
Opis: Suszone szaro-czarne grzyby mun całe w opakowaniu 50g. Powszechnie używane w kuchni orientalnej do różnego rodzaju potraw. Stosowane również do sushi, jako jeden ze składników nadzienia. Aby były miękkie wystarczy zalać je ciepłą wodą , a po 5-10 minutach, odcedzić.
Wysyłka w:: 24 godziny
Grzyby Mun Nitki 100g ASIA KITCHEN
Opis: Suszone grzyby mun o czarno-szarym kolorze w postaci nitek. Używane głównie w kuchni chińskiej, aczkolwiek równie dobrze smakują w sushi jako nadzienie. Wystarczy je zalać ciepłą wodą, a po 5-10 minutach, odcedzić, po czym są miękkie i gotowe do użycia.
Wysyłka w:: 24 godziny
Grzyby Mun Nitki 50g ASIA KITCHEN
Opis: Suszone grzyby mun o czarno-szarym kolorze w postaci nitek w opakowaniu 50g. Używane głównie w kuchni chińskiej, aczkolwiek równie dobrze smakują w sushi jako nadzienie. Wystarczy je zalać ciepłą wodą, a po 5-10 minutach, odcedzić, po czym są miękkie i gotowe do użycia.
Wysyłka w:: 24 godziny
Grzyby Shiitake Tonko Poku w Puszce 284g DIAMOND
Opis: Grzyby shiitake w puszce o pojemności 284g, wyprodukowane w PRC przez firmę Diamond. Grzyby shiitake nazywane są również Tonko lub Poku w zależności od regionu świata. Do potraw najlepiej dodawać je w całości, wtedy zachowują swój aromat i wartości smakowe.
Wysyłka w:: 24 godziny
Grzyby Shitake 50g EAGLOBE
Opis: Grzyby Shitake w opakowaniu 50g. Najpopularniejsze azjatyckie grzyby. Pochodzą z Chin oraz Japonii, to właśnie w tych kuchniach są najczęściej stosowane. Shitake używa się jako jeden ze składników popularnej japońskiej potrawy sushi. Wystarczy zalać je ciepłą wodą, a po kilku minutach będą miękkie i gotowe do użycia.
Wysyłka w:: 24 godziny
Grzyby Słomiane Całe Pochwiaki w Puszce 425g ROYAL ORIENT
Opis: Grzyby słomiane w puszce o pojemności 425g, wyprodukowane w chinach. Do potraw dodawane w całości, wtedy zachowują aromat i podnoszą walory smakowe. "Grzyby Słomiane" to polska nazwa na "straw mushrooms" w języku angielskim. Są to małe grzyby o mięsistym kapeluszu i cienkiej, długiej łodydze. Nazwa "Słomiane" pochodzi od tradycji opakowywania tych grzybów w suchą słomę w Azji Wschodniej.
Grzyby Słomiane są popularne w kuchni azjatyckiej, zwłaszcza w chińskiej, tajskiej i wietnamskiej. Są używane w zupach, sałatkach, stir-fry oraz innych potrawach. Mają delikatny smak i mięsistą konsystencję, co czyni je popularnym składnikiem dań mięsnych i wegetariańskich.
Grzyby Słomiane są dostępne w formie świeżych i konserwowych, a także w postaci suszonych. W kuchni można je zastąpić innymi rodzajami grzybów, jeśli nie są dostępne, choć warto pamiętać, że ich charakterystyczna tekstura i smak mogą nieco różnić się od innych grzybów.
Imbir Do Sushi Biały w Słoiczku 100g THAI DANCER
Opis: Marynowany biały imbir do sushi w małym opakowaniu. Szklany słoiczek umożliwia dłuższe przechowywanie. Używany podczas jedzenia różnych rodzajów sushi, aby oczyścić kubki smakowe i poczuć odmienny smak tej wspaniałej potrawy.
Wysyłka w:: 24 godziny
Imbir Do Sushi Marynowany Różowy 1kg NOBI
Opis: Imbir Do Sushi Marynowany Różowy w opakowaniu 1kg wyprodukowany przez firmę Daichi. Wykorzystywany podczas jedzenia sushi, aby oczyścić kubki smakowe. Dzięki temu jesteśmy w stanie odróżnić smak każdego rodzaju sushi.
Wysyłka w:: 24 godziny
Imbir Do Sushi Różowy Oczyszcza Kubki Smakowe 190g ASIA KITCHEN
Opis: Imbir marynowany różowy, jeden z ważniejszych produktów do japońskiej potrawy sushi. Imbir spożywany jest podczas jedzenia sushi, a konkretnie pomiędzy różnymi rodzajami. Jego specyficzne właściwości oczyszczają kubki smakowe, co pozwala w pełni poczuć odmienny smak każdego krążka sushi. Opakowanie wystarcza dla w dwóch osób. Otwarty słoiczek można przechowywać przez dłuższy czas w lodówce.
Wysyłka w:: 24 godziny
Imbir Do Sushi w Zalewie 360g ASIA KITCHEN
Opis: Marynowany imbir w szklanym opakowaniu o pojemności 360g. Zamykane opakowanie pozwala na dłuższe przechowywanie. Imbir spożywamy między różnymi rodzajami sushi, oczyszcza kubki smakowe, co pozwala rozkoszować się każdym kawałkiem.
Wysyłka w:: 24 godziny
Imbir Marynowany Różowy Do Sushi 360g ASIA KITCHEN
Opis: Stosowany w kuchni japońskiej jako dodatek do sushi. Imbir ma za zadanie oczyszczać kubki smakowe podczas spożywania sushi, aby degustować się odrębnym smakiem każdego kawałka sushi. Imbir różowy różni się od białego jedynie kolorem. Wygląda znacznie ładniej podawany na osobnym talerzyku podczas przyjęcia sushi. Imbir w plastikowym zamykanym pojemniku.
Wysyłka w:: 24 godziny
Imbir Sushi Biały Marynowany 1kg NOBI
Opis: Imbir sushi biały marynowany w opakowaniu 1kg firmy Nobi. Idealny imbir do sushi, aby podczas jedzenia oczyścić kubki smakowe. Jest to bardzo ważne, gdyż dzięki temu możemy poznać różne smaki sushi.
Wysyłka w:: 24 godziny
Indyjska Fasola Mung Połówki Indie 500g TRS
Opis: Fasola mung jest podstawowym dodatkiem do wielu zup oraz dań wegetariańskich kuchni azjatyckiej. Fasolę mung przed ugotowanie należy moczyć w wodzie przez około 8-12 godzin, po czym gotować przez kolejne 30-45 minut.
Wysyłka w:: 24 godziny
Jagody Goji Owoce 1000g TARGROCH
Opis: Jagody goji w opakowaniu strunowym 1kg firmy Targroch. Posiadają minerały, witaminy oraz aminokwasy. Uznane na dalekim wschodzie, za cudowny środek podtrzymujący młodość. Spowalniają procesy starzenia w ludzkim organizmie. Powstrzymują siwienie i wypadanie włosów, wpływają korzystnie na ładniejszy i zdrowszy wygląd skóry, wzmacniają organizm przed infekcjami, wspomagają wątrobę i nerki, poprawiają wzrok przez ochronę komórek gałki ocznej, osłabiają działanie wolnych rodników. Jagody goji są bogatym źródłem witamin: posiadają 18 aminokwasów, witaminę A, B1, B2, C, E, 21 minerałów śladowych m.in.. mangan, cynk i żelazo.
Wysyłka w:: 24 godziny
Jagody Goji Suszone Owoce Wysoka Jakość 50g
Opis: Jagody goji zajmują ważne miejsce w tradycyjnej medycynie azjatyckiej. Od niezliczonych pokoleń, tajemnice ich właściwości odżywczych pozostają sekretem dla większości świata.
Jagody goji to posiadają wysoką wartość odżywczą, gdyż zawierają: izoleucynę, tryptofan, cynk, żelazo, miedź, wapń, german, selen, fosfor, witaminy: B1, B2, B6 oraz E. Z zawartością ponad 15% protein, 21 niezbędnych minerałów oraz 19 aminokwasów, jagody Goji w pełni zasługują na miano super żywności - jedynej w swoim rodzaju.
Są najbardziej obiecującym środkiem odżywczym wspierającym zdrowie, mającym potencjał zrewolucjonizować dietetykę, osiągnięcia sportowe oraz tradycyjną medycynę na przestrzeni XXI wieku. Chińska literatura zielarska podkreśla szczególnie działanie jagód Goji jako środka skutecznego w leczeniu patogenicznych stanów serca, wątroby, śledziony, płuc i nerek.
Zastosowanie kulinarne: Bardzo często używane w diecie witariańskiej raw food diets. Jagody GOJI zastępują rodzynki, możemy je stosować bezpośrednio lub dodawać do musli, różnych wypieków oraz ciast i deserów. Zaleca się aby osoby dorosłe spożywały ok. 70 szt. dziennie, a dzieci w wieku poniżej 10 lat o połowę mniej.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kalarepa z Orzechami i Tofu w Oleju Chili 280g LAOGANMA
Opis: Kalarepa z orzechami i tofu w oleju chilli w słoiczku o pojemności 280ml znanego na całym świecie chińskiego producenta Laoganma. Bardzo oryginalny produkt o zaskakującym smaku. Kalarepa z dodatkiem orzechów oraz tofu sprawdza się rewelacyjnie z ryżem lub makaronem. Dodawana do potraw przygotowywanych na woku metodą stir-fry oraz w garnku hot pot.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kanpyo Marynowana Tykwa Do Sushi Karmelowy Smak 100g ASIA KITCHEN
Opis: Tykwa do sushi w opakowaniu 100g firmy Asia Kitchen. Popularny składnik roladek sushi o karmelowym smaku. Często wykorzystywany jako nadzienie do maki sushi oraz innych zawijanych rodzajów sushi. Cienko pokrojona tykwa w zalewie z sosu sojowego oraz karmelu.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kapusta Koreańska KimChi 160g DONGWON
Opis: Koreańska kapusta kimchi w puszce o pojemności 160g firmy Dongwon. Gotowa do spożycia bardzo popularna potrawa koreańska. Bardzo ostra i aromatyczna a w smaku wyśmienita.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kapusta Musztardowa Pekińska Marynowana Sechuen 340g WHITE RABBIT BRAND
Opis: Kapusta musztardowa pekińska sechuen w puszcze o pojemności 340g. Stosowana w kuchni chińskiej, jako dodatek do zup, dań z woka oraz sałatek.
Kasztany Wodne Chińskie w Zalewie 540g DIAMOND
Opis: Kasztany wodne jadalne w zalewie 540g, chińskiej firmy diamond. Bardzo wyjątkowe warzywo kuchni orientalnej, dodawane do wielu potraw obok kapusty pekińskiej, papryki oraz marchewki.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kasztany Wodne w Całości 567g SPRING HAPPINESS
Opis: Kasztany wodne w puszce o pojemności 567g, chińskiej firmy spring hapiness. Chrupiące bulwy rośliny rosnącej na bagnistym terenie. Są elementem potraw w kuchni chińskiej. Posiadają potas, magnez, błonnik oraz witaminy B2 i B6.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kasztany Wodne w Plasterkach 227g DIAMOND
Opis: Kasztany jadalne, inaczej zwane wodnymi to smaczne i chrupiące bulwy słodkowodnej rośliny. Możemy je smażyć gotować, grillować lub podawać marynowane. Kasztany w postaci plasterków.
Kesar Mango Pulpa Puree 850g TRS
Opis: Mango Pulpa firmy TRS z Indii. Wykorzystywana do przygotowania deserów, lodów, koktajli oraz znanego napoju mango lassi. Idealnie przetarte na gładką masę.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kiełki Fasoli Mung Chińskie w Słoiku 330g DIAMOND
Opis: Kiełki fasoli mung w wygodnym do użycia słoiku o pojemności 330ml. Kiełki fasoli mung często nazywane również kiełkami sojowymi. To jeden z popularniejszych dodatków warzywnych do dań kuchni azjatyckiej. W swoim składzie posiadają bardzo dużo wartości odżywczych oraz witamin. Są chrupkie i delikatne w smaku.
Wysyłka w:: 24 godziny
Kiełki Fasoli Mung Chrupiące Premium 400g GOLDEN TURTLE BRAND
Opis: Kiełki fasoli mung w zalewie zapakowane w puszkę o pojemności 400g, a ich inna nazwa to kiełki sojowe. Kiełki stanowią źródło witamin oraz wartości odżywczych. Są delikatne i chrupiące, stosowane w wielu potrawach kuchni chińskiej oraz tajskiej.
Koreańska Kapusta KimChi Smaczna Ostra 160g HOSAN
Opis: Kapusta KimChi w puszce o pojemności 160g. Gotowa potrawa koreańska kapusta kimchi. Bardzo ostra i aromatyczna potrawa znana na całym świecie.
Wysyłka w:: 24 godziny
Marynowany Zielony Pieprz Ziarnisty w Zalewie Hiszpański 110g KIER
Opis: Marynowany zielony pieprz w postaci ziarnistej w zalewie w słoiczku o pojemności 110g. Pochodzi z Hiszpanii i został wyprodukowany przez Polską firmę KIER. Pieprz swój ostry smak zawdzięcza związkowi piperynie, który gromadzi się głównie w wierzchniej warstwie owocu. Przyprawa ta jest również źródłem białka, tłuszczu, błonnika i minerałów, głównie wapnia, żelaza, magnezu.
Zielony pieprz jest mniej palący nie pieprz czarny i ma wyszukany, wyrazisty, odświeżający smak. Ziarna pieprzu zielonego to niedojrzałe owoce pieprzu czarnego liofilizowane albo przechowywane w słonej zalewie lub occie.
Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszystkich pieczeni, marynat i sosów. Szczypta tej przyprawy ożywia smak tłustych rosołów i czyni je lżej strawnymi. Wiele sałatek i jarzyn dopiero dzięki odrobinie pieprzu zyskuje pełnie smaku. Jest niezbędnym dodatkiem do wszystkich dań typu risotto, do potraw z białego i żółtego sera. Zielony pieprz jest łagodniejszy i jest do wielu potraw wprost niezbędny, podnosi bardzo smak jaj, szczególnie faszerowanych, jest doskonały do zup i galaretek rybnych oraz wszystkich dań, które przyprawia się imbirem, do mięs (wieprzowina, wołowina, baranina czy jagnięcina). Idealnie pasuje także do ryb. Każda zupa z odrobiną pieprzu nabierze wspaniałego aromatu i smaku. Chętnie przyprawiamy nim również potrawy z jaj, ciepłe i zimne sosy.
Właściwości:
Pieprz, poprzez pobudzanie wydzielania soków trawiennych, wspomaga proces trawienia i jest pomocny we wszelkiego rodzaju dietach. Ponadto pieprz wspomaga ukrwienie tkanek, działa dezynfekująco i przeczyszczająco. Odpowiednio spreparowany i podany może być lekarstwem na bóle głowy, stawów i mięśni, wysoką gorączkę. Wzmacnia mięśnie, działa wykrztuśnie i przeciwzapalnie, głównie w schodzeniach układu moczowego i dróg rodnych.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mielona Trawa Cytrynowa Pasta z Trawy Cytrynowej 100ml THAI HERITAGE
Opis: Mielona trawa w słoiczku 100ml, ma przyjemny, lekko cytrynowo smak oraz orzeźwiający aromat imbiru. Trawa cytrynowa jest powszechnie stosowana w kuchni tajskiej, dodawana do zup, potraw curry, marynat, deserów i sałatek, doskonale wzbogaci smak kurczaka i potraw z krewetek.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mini Kolby Kukurydzy Młoda Kukurydza 425g DIAMOND
Opis: Mini kolby kukurydzy zbierane są w początkowej fazie wzrostu. Mini kukurydza stosowana jest w kuchni azjatyckiej jako dodatek do zup, dań smażonych lub sałatek.
Wysyłka w:: 24 godziny
Ostre Tajskie Papryczki Chilli Czerwone 200g THAI DANCER
Opis: Czerwone papryczki chilli w zalewie, w słoiczku 200g. Częsty składnik przepisów kuchni tajskiej, dodawane są praktycznie do wszystkich potraw. Tajowie uwielbiają bardzo ostre jedzenie. Papryczki chilli dodaje się do potraw, którym chcemy nadać ostrości, a zarazem smaku papryczek chilli, dlatego mają przewagę nad sosami chili.
Wysyłka w:: 24 godziny
Ostre Tajskie Papryczki Chilli Zielone 200g THAI DANCER
Opis: Zielone papryczki chili w słoiczku o zawartości 200g, bardzo ostre papryczki, stosowane powszechnie w kuchni orientalnej, a najczęściej kuchni tajskiej. Świetny dodatek do wielu ostrych potraw, sosów, zup, dipów oraz pizzy.
Wysyłka w:: 24 godziny