window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 799,00 zł
szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 18cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 18cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 799,00 zł
szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 16,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 16,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 16,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 699,00 zł
szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 16,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 16,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 16,5cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 599,00 zł
szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 19cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 19cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 19cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 999,00 zł
szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 16cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 16cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 16cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 989,00 zł
szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 989,00 zł
szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 989,00 zł
szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 799,00 zł
szt.
  • nowość

Czerwona Pasta Curry Czerwone Red Curry Paste 113g HOUSE OF ASIA

Czerwona Pasta Curry Czerwone Red Curry Paste 113g HOUSE OF ASIA
Czerwona Pasta Curry Czerwone Red Curry Paste 113g HOUSE OF ASIA

Opis: Czerwona pasta curry czyli tzw. czerwone red curry paste w słoiczku o pojemności 113g renomowanej firmy House of Asia. Czerwone curry to doskonała kompozycja ostrych tajskich przypraw, zawdzięczająca swój kolor czerwonemu chili. Nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. By przygotować curry dla 2-4 osób z zaledwie 10 min do pasty dodaj mleczko kokosowe, warzywa/mięso i smakuj Tajlandii.

Zastosowanie: Stanowi bazę bardzo popularnego, aromatycznego dania curry. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa (np. marchewkę, paprykę, cukinię) lub mięso. Idealne komponują się z ryżem jaśminowym.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 12,90 zł
szt.
  • nowość

Przyprawa Tajska Mix Chilli Do Owoców Morza SeaFood 75g LOBO

Przyprawa Tajska Mix Chilli Do Owoców Morza SeaFood 75g LOBO
Przyprawa Tajska Mix Chilli Do Owoców Morza SeaFood 75g LOBO

Opis: Przyprawa tajska mix chilli do owoców morza w saszetce o pojemności 75g tajskiej firmy LOBO. Klasyczna azjatycka przyprawa do owoców morza idealna do marynowania, dodania do potrawy na woku, a nawet zupy z owocami morza. Przyprawa to gotowa mieszanka, która zastąpi wszystkie inne przyprawy w Twoim daniu !

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 6,90 zł
szt.
  • nowość

Pasta Ostry Sos Do Hot Pot Kociołka CHONGQING 300g SANWU

Pasta Ostry Sos Do Hot Pot Kociołka CHONGQING 300g SANWU
Pasta Ostry Sos Do Hot Pot Kociołka CHONGQING 300g SANWU

Opis: Pasta ostry sos do hot pot chińskiego kociołka CHONGQING w opakowaniu 300g chińskiej firmy SANWU. Ceniony jako jeden z najwybitniejszych w swojej kategorii na chińskim rynku. Jego receptura, opracowana w laboratorium SANWU, zyskała szerokie uznanie wśród chińskich konsumentów i jest objęta ochroną patentową. Sos ten, uhonorowany znakiem "Chongqing famous trademark" w latach 1998, 2001, 2004, 2007 i 2010, jest przygotowany z doborowych przypraw, co nadaje mu charakterystyczny, ostry, lekko słodkawy smak typowy dla regionu Chongqing. Można go wykorzystać do przygotowania potraw typu hot pot, ale również świetnie sprawdza się jako sos do dań z woka i duszonych.

Sposób przygotowania:
Aby użyć sosu, należy dodać 300g zawartości opakowania do 2-3 litrów wody i podgrzewać na stole w hot pot, garnku do fondue lub woku. Po zagotowaniu można dodać różne dodatki do sosu, takie jak cienko pokrojone mięso, owoce morza, tofu, grzyby, warzywa itp. Gotowe składniki można następnie przeładować na talerze i spożywać, dodając do nich różne dipy.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 23,90 zł
szt.
  • nowość

Papier z Tapioki i Ryżu z Czarnym Sezamem Do Sałatek Chrupiąca Przekąska 300g

Papier z Tapioki i Ryżu z Czarnym Sezamem Do Sałatek Chrupiąca Przekąska 300g
Papier z Tapioki i Ryżu z Czarnym Sezamem Do Sałatek Chrupiąca Przekąska 300g

Opis: Papier z tapioki i ryżu z dodatkiem czarnego sezamu w opakowaniu 300g wyprodukowany w Wietnamie. Chrupiące połączenie mąki z tapioki i ryżowej z pysznym aromatycznym czarnym sezamem. Idealny dodatek do pokruszenia na sałatkę oraz inne orientalne potrawy. Pyszna alternatywa dla przekąsek wodorostowych lub tradycyjnych chipsów, dlatego zachęcamy do spróbowania przekąski ryżowej z sezamem.

Sposób przygotowania: Papier można podgrzać przez chwilę na patelni z obu stron lub w mikrofalówce przez 1 minutę.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 10,90 zł
szt.
  • nowość

Marynowany Zielony Pieprz Ziarnisty w Zalewie Hiszpański 110g KIER

Marynowany Zielony Pieprz Ziarnisty w Zalewie Hiszpański 110g KIER
Marynowany Zielony Pieprz Ziarnisty w Zalewie Hiszpański 110g KIER

Opis: Marynowany zielony pieprz w postaci ziarnistej w zalewie w słoiczku o pojemności 110g. Pochodzi z Hiszpanii i został wyprodukowany przez Polską firmę KIER. Pieprz swój ostry smak zawdzięcza związkowi piperynie, który gromadzi się głównie w wierzchniej warstwie owocu. Przyprawa ta jest również źródłem białka, tłuszczu, błonnika i minerałów, głównie wapnia, żelaza, magnezu.

Zielony pieprz jest mniej palący nie pieprz czarny i ma wyszukany, wyrazisty, odświeżający smak. Ziarna pieprzu zielonego to niedojrzałe owoce pieprzu czarnego liofilizowane albo przechowywane w słonej zalewie lub occie.

Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszystkich pieczeni, marynat i sosów. Szczypta tej przyprawy ożywia smak tłustych rosołów i czyni je lżej strawnymi. Wiele sałatek i jarzyn dopiero dzięki odrobinie pieprzu zyskuje pełnie smaku. Jest niezbędnym dodatkiem do wszystkich dań typu risotto, do potraw z białego i żółtego sera. Zielony pieprz jest łagodniejszy i jest do wielu potraw wprost niezbędny, podnosi bardzo smak jaj, szczególnie faszerowanych, jest doskonały do zup i galaretek rybnych oraz wszystkich dań, które przyprawia się imbirem, do mięs (wieprzowina, wołowina, baranina czy jagnięcina). Idealnie pasuje także do ryb. Każda zupa z odrobiną pieprzu nabierze wspaniałego aromatu i smaku. Chętnie przyprawiamy nim również potrawy z jaj, ciepłe i zimne sosy.

Właściwości:

Pieprz, poprzez pobudzanie wydzielania soków trawiennych, wspomaga proces trawienia i jest pomocny we wszelkiego rodzaju dietach. Ponadto pieprz wspomaga ukrwienie tkanek, działa dezynfekująco i przeczyszczająco. Odpowiednio spreparowany i podany może być lekarstwem na bóle głowy, stawów i mięśni, wysoką gorączkę. Wzmacnia mięśnie, działa wykrztuśnie i przeciwzapalnie, głównie w schodzeniach układu moczowego i dróg rodnych.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 5,90 zł
szt.
  • nowość

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Sujihiki 24cm

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Sujihiki 24cm
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Sujihiki 24cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 459,00 zł
szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm
Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 769,00 zł
szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Opis: Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 2 589,00 zł
szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 2 289,00 zł
szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 989,00 zł
szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 699,00 zł
szt.
  • nowość

Sos Do Gotowania HON MIRIN Przyprawa Wino Ryżowe 300ml KINMIKAN

Sos Do Gotowania HON MIRIN Przyprawa Wino Ryżowe 300ml KINMIKAN
Sos Do Gotowania HON MIRIN Przyprawa Wino Ryżowe 300ml KINMIKAN

Opis: Sos do gotowania HON MIRIN w butelce o pojemności 300ml firmy Kinmikan. HON MIRIN jest powszechnie stosowanym składnikiem w kuchni japońskiej, służącym do nadawania potrawom delikatnego, słodko-kwaskowego smaku. Często używany jako substytut cukru i sosu sojowego, jest kluczowym elementem w przygotowywaniu sosu teriyaki i zupy miso. Mirin, będący odmianą japońskiego wina ryżowego, pełni funkcję gotowania, eliminując charakterystyczny zapach ryb w potrawach, zwłaszcza tych z dodatkiem ryb. Dodatkowo wykorzystuje się go do przygotowywania marynaty teriyaki oraz mieszanki octowej do sushi.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 12,90 zł
szt.
  • nowość

Brązowy Ocet Ryżowy Koreański Do Sałatek i Marynat 500ml SEMPIO

Brązowy Ocet Ryżowy Koreański Do Sałatek i Marynat 500ml SEMPIO
Brązowy Ocet Ryżowy Koreański Do Sałatek i Marynat 500ml SEMPIO

Opis: Brązowy ocet ryżowy koreański renomowanej koreańskiej firmy SEMPIO w butelce o pojemności 500ml. Ocet ryżowy jeden z niezbędnych składników kuchni orientalnej wykorzystywany do marynat, sałatek, potraw z woka, a także do jako element sosu do ryżu sushi. Delikatny ocet ryżowy powstaje w wyniku destylacji ryżu brązowego i wina ryżowego. Ocet pochodzący z ryżu brązowego jest bardziej wyrafinowany niż standardowy ocet ryżowy, zawiera obfitość aminokwasów. Posłodzony brązowym cukrem i dosolony, może stanowić doskonałą marynatę do ryżu używaną przy przygotowywaniu sushi. Jego delikatny i łagodny smak sprawia, że nadaje się nie tylko jako przyprawa, ale także jako podstawa do sałatkowych dressingów.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 11,50 zł
szt.
  • nowość

Makaron Ryżowy Brązowy Czerwony Tasiemki Bezglutenowy 400g HIEP LONG

Makaron Ryżowy Brązowy Czerwony Tasiemki Bezglutenowy 400g HIEP LONG
Makaron Ryżowy Brązowy Czerwony Tasiemki Bezglutenowy 400g HIEP LONG

Opis: Makaron ryżowy brązowy czerwony w postaci tasiemek w opakowaniu o pojemności 200g wyprodukowany przez wietnamską firmę Hiep Long . Stosowany do wielu azjatyckich potraw smażonych na woku - idealny do tajskiego pad thai ! 

Sposób przygotowania: Wstaw makaron do wody na 10 minut. Wrzucić makaron do wrzątku, gotować około 01 minut. Odcedzić makaron, opłucz chłodną wodą i przyrządzić według uznania lub wyjąć makaron, odcedzić, zalać wywarem, spożyć bezpośrednio.

Cena: 9,20 zł
  • nowość

Pasta KUNG PAO Słodko Pikantna w Saszetce 50g HOUSE OF ASIA

Pasta KUNG PAO Słodko Pikantna w Saszetce 50g HOUSE OF ASIA
Pasta KUNG PAO Słodko Pikantna w Saszetce 50g HOUSE OF ASIA

Opis: Pasta KUNG PAO słodko pikantna w saszetce o pojemności 50g firmy House of Asia. Kung Pao to danie o wyrazistym, pikantno-słodkim smaku, przełamanym lekką kwasowością oraz chrupkością orzechów ziemnych. Dzięki naszej paście przygotujesz to danie już w 15 minut otrzymując oryginalny smak prosto z Syczuanu.

Zastosowanie: Do przygotowania tradycyjnego dania Kung Pao oraz do innych dań w azjatyckim stylu. Doskonale komponuje się z drobiem oraz tofu.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 8,90 zł
szt.
  • nowość

Makaron z Słodkich Ziemniaków Batatów Glass Noodles 200g HOUSE OF ASIA

Makaron z Słodkich Ziemniaków Batatów Glass Noodles 200g HOUSE OF ASIA
Makaron z Słodkich Ziemniaków Batatów Glass Noodles 200g HOUSE OF ASIA

Opis: Makaron z słodkich ziemniaków batatów glass noodles w opakowaniu 200g wyprodukowany przez firmę House of Asia. Makaron jest w 100 % naturalny, składa się w 100% ze skrobi z batatów, która nadaje mu lekko słodkawy posmak. Jest lekkostrawny i odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej. Jego charakterystyczną cechą jest wysoka absorpcja aromatów potraw, których jest składnikiem. Jest prosty i szybki w przygotowaniu.

Zastosowanie: Świetny do dań smażonych lub jako dodatek do zup oraz sałatek.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 12,90 zł
szt.
  • nowość

Makaron Ryżowy z Czarnym Sezamem Tasiemki 5mm Bezglutenowy 200g HOUSE OF ASIA

Makaron Ryżowy z Czarnym Sezamem Tasiemki 5mm Bezglutenowy 200g HOUSE OF ASIA
Makaron Ryżowy z Czarnym Sezamem Tasiemki 5mm Bezglutenowy 200g HOUSE OF ASIA

Opis: Makaron ryżowy z czarnym sezamem w formie tasiemek/pasków o szerokości około 5mm w opakowaniu 200g wyprodukowany w Wietnamie przez firmę House of Asia. Makaron dzięki zawartości czarnego sezamu zyskuje unikatową, ciemną barwę. Makaron jest lekkostrawny, bezglutenowy i odpowiedni dla wegetarian i wegan. Zastosowanie: Makaron ma szerokie zastosowanie, między innymi jako składnik zup, dań mięsnych i wegetariańskich, świetny do dań typu stir-fry.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 10,90 zł
szt.
  • nowość

Papier z Tapioki Do Sajgonek i Spring Rolls Bezglutenowy 50g HOUSE OF ASIA

Papier z Tapioki Do Sajgonek i Spring Rolls Bezglutenowy 50g HOUSE OF ASIA
Papier z Tapioki Do Sajgonek i Spring Rolls Bezglutenowy 50g HOUSE OF ASIA

Opis: Papier z tapioki do sajgonek i spring rolls bezglutenowy bez namaczania w opakowaniu 50g firmy House of Asia. To cieniutkie, delikatne ciasto służy przede wszystkim do przygotowania popularnych sajgonek i spring rolls. Papier powstaje z mieszanki skrobi z tapioki, wody i soli. Nie zawiera glutenu. Jego innowacyjność polega na tym, iż nie trzeba namaczać go w wodzie przed przygotowaniem.

Zastosowanie: W papier można zawinąć dowolną kombinację farszu i jeść na surowo lub usmażyć. Ma wszechstronne zastosowanie i świetnie smakuje z nadzieniem z mielonego mięsa, owoców morza, tofu czy warzyw. Jest idealny do lekkich dań. Doskonale sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach i przyjęciach jako danie typu finger foods.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 6,60 zł
szt.
  • nowość

Papier Ryżowy Kolorowy Do Sajgonek i Spring Rolls 100g HOUSE OF ASIA

Papier Ryżowy Kolorowy Do Sajgonek i Spring Rolls 100g HOUSE OF ASIA
Papier Ryżowy Kolorowy Do Sajgonek i Spring Rolls 100g HOUSE OF ASIA

Opis: Papier ryżowy kolorowy naturalnie barwiony do sajgonek i spring rolls w opakowaniu 100g firmy House of Asia. To cienkie arkusze papieru wykonane głównie z mąki tapioki, mąki ryżowej, wody oraz soli. Zawierają również naturalne barwniki spożywcze, które nadają arkuszom charakterystycznych kolorów. Brązowy kolor zawdzięczają mące z brązowego ryżu, różowy-burakom, a żółty jest dziełem kurkumy. Papier jest produktem unikatowym na rynku, a dzięki niecodziennym kolorom zachęci dzieci do eksperymentów w kuchni. Dodatkowo jest lekkostrawny, bezglutenowy i odpowiedni dla wegan. Opakowanie zawiera miks brązowego papieru ryżowo-tapiokowego, różowego papieru tapiokowo-ryżowego oraz żółtego papieru tapiokowo-ryżowego.

Zastosowanie: Stosowany głównie jako papier do przygotowania spring roll?sów. W papier można zawinąć dowolną kompozycję, pasuje do mięs, owoców morza, tofu, warzyw czy nawet owoców. Doskonale sprawdzi się jako lekkie danie obiadowe, na wszelkiego rodzaju przyjęciach jako danie typu finger foods lub jako przygotowany wcześniej lunch na wynos. Może służyć również do dekoracji potraw. Dodaj do ulubionych

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 7,60 zł
szt.
  • nowość

Aromatyczny Indyjski Sos z Kolendą i Miętą 200g HOUSE OF ASIA

Aromatyczny Indyjski Sos z Kolendą i Miętą 200g HOUSE OF ASIA
Aromatyczny Indyjski Sos z Kolendą i Miętą 200g HOUSE OF ASIA

Opis: Aromatyczny indyjski sos z kolendrą i miętą w butelce o pojemności 200g renomowanej firmy House of Asia. Aromatyczny i odświeżający indyjski sos, na bazie kolendry z dodatkiem mięty.

Zastosowanie: Idealnie sprawdzi się jako dip do różnych dań kuchni indyjskiej, azjatyckiej i polskiej, jak również jako składnik sosów, dressingów do sałatek oraz marynat do dań grillowanych i smażonych.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 13,90 zł
szt.
  • nowość

Przyprawa Ocet Ryżowy z Cytrusowym Owocem YUZU 250ml HOUSE OF ASIA

Przyprawa Ocet Ryżowy z Cytrusowym Owocem YUZU 250ml HOUSE OF ASIA
Przyprawa Ocet Ryżowy z Cytrusowym Owocem YUZU 250ml HOUSE OF ASIA

Opis: Przyprawa ocet ryżowy z cytrusowym owocem YUZU w butelce o pojemności 250ml firmy House of Asia. Sos na bazie octu ryżowego z wyciągiem z azjatyckich owoców cytrusowych yuzu, które łączą w sobie smak przypominający połączenie cytryny, mandarynki i grejpfruta. Ma charakterystyczny i niepowtarzalny aromat.

Zastosowanie: Uzupełnia smak potraw, sosów, dressingów i marynat. Pasuje zarówno do dań mięsnych, rybnych czy warzywnych.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 16,90 zł
szt.
  • nowość

Przyprawa Wino MIRIN Sos Do Gotowania i Marynat 200ml HOUSE OF ASIA

Przyprawa Wino MIRIN Sos Do Gotowania i Marynat 200ml HOUSE OF ASIA
Przyprawa Wino MIRIN Sos Do Gotowania i Marynat 200ml HOUSE OF ASIA

Opis: Przyprawa wino MIRIN do gotowania i marynat w butelce o pojemności 200ml firmy House of Asia. Mirin to płynna, słodka przyprawa używana w japońskiej kuchni. Stanowi składnik azjatyckich sosów, marynat i glazur do ryb, owoców morza i mięs.

Zastosowanie: Wzbogaca smak potraw z woka i zup

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 16,90 zł
szt.
  • nowość

Japoński Sos Sojowy Do Sushi TAMARI Gluten FREE 150ml YAMASA

Japoński Sos Sojowy Do Sushi TAMARI Gluten FREE 150ml YAMASA
Japoński Sos Sojowy Do Sushi TAMARI Gluten FREE 150ml YAMASA

Opis: Japoński sos sojowydo sushi TAMARI Gluten FREE japońskiej firmy yamasa w butelce o pojemności 150ml. Sos sojowy tamari, to oryginalny japoński sos, produkowany bez dodatku pszenicy. Zastosowanie tradycyjnej metody warzenia sosu tamari w połączeniu z innowacyjnymi metodami produkcji, pozwala uzyskać sos o wyłącznie naturalnym składzie, pozbawionym wzmacniaczy smaku, konserwantów i innych syntetycznych dodatków. Jednocześnie sos ten jest niezwykle aromatyczny i doskonale podkreśla smak potraw, dodając im charakterystycznego, rosołowego smaku umami. Przy tym jest odpowiedni dla wegan i wegetarian. To nieodłączny składnik każdej kuchni, nie tylko japońskiej.

  • Bez GMO
  • Bezglutenowy
  • Bez dodatku cukru
  • Bez laktozy
  • Bez glutaminianu sodu
  • Bez konserwantów
  • Wegetariański i wegański

Zastosowanie: Tamari jest powszechnie stosowany jako dodatek do stir fry, zup, sosów lub marynat. Może być również stosowany jako wzmacniacz smaku do tofu, sushi, klusek, makaronów i ryżu. Jego łagodny i mniej słony smak sprawia, że jest to również dobry dip.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 30,90 zł
szt.
  • nowość

Sezamowo Czosnkowy Sos Sojowy GYOZA Vegan 250ml HOUSE OF ASIA

Sezamowo Czosnkowy Sos Sojowy GYOZA Vegan 250ml HOUSE OF ASIA
Sezamowo Czosnkowy Sos Sojowy GYOZA Vegan 250ml HOUSE OF ASIA

Opis: Sezamowo czosnkowy sos sojowy o nazwie GYOZA Vegan w butelce o pojemności 250ml firmy House of Asia. Sos jest mieszanką smaków, którego bazę stanowi sos sojowy, nadający całości delikatnie słony smak. Ocet ryżowy dodaje kwasowości, nasiona sezamu wprowadzają orzechową nutę, a czosnek i chili, nadają mu dodatkowy smak i ostrość.

Zastosowanie: Sos oryginalnie polecany jako dip do japońskich pierożków gyoza, ale świetnie pasuje również do innych rodzajów pierogów, zarówno azjatyckich, jak i polskich. Jego smak będzie też świetnym uzupełnieniem różnorodnych azjatyckich potraw. Jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 14,90 zł
szt.
  • nowość

Korzenny Pikantny Sos Sojowy TONKATSU Vegan 150ml HOUSE OF ASIA

Korzenny Pikantny Sos Sojowy TONKATSU Vegan 150ml HOUSE OF ASIA
Korzenny Pikantny Sos Sojowy TONKATSU Vegan 150ml HOUSE OF ASIA

Opis: Korzenno pikantny sos sojowy o nazwie Tonkatsu Vegan w butelce o pojemności 150ml firmy House of Asia. Stanowi nieodłączny dodatek dania Tonkatsu. Te smażone w głębokim tłuszczu kotlety wieprzowe w panierce panko, smakiem i wyglądem przypominają polskie kotlety schabowe. Sos Tonkatsu i jego słodkawy, korzenny smak, doda im wyjątkowego aromatu.

Zastosowanie: Idealnie sprawdzi się jako sos i składnik marynat do mięs, np. wieprzowiny, czy kurczaka. Ciekawy dodatek do potraw z grilla, a także dań kuchni wegetariańskiej.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 13,90 zł
szt.
  • nowość

Egzotyczny Sos Sojowy PONZU z YUZU VEGAN 150ml HOUSE OF ASIA

Egzotyczny Sos Sojowy PONZU z YUZU VEGAN 150ml HOUSE OF ASIA
Egzotyczny Sos Sojowy PONZU z YUZU VEGAN 150ml HOUSE OF ASIA

Opis: Sos Ponzu Yuzu w butelce o pojemności 150ml firmy House of Asia to unikalny japoński sos łączący w sobie bogactwo smaku sosu sojowego oraz cytrusowy aromat owoców Yuzu. Te azjatyckie owoce są połączeniem smaku cytryny, mandarynki oraz grejpfruta i nadają unikalnego aromatu różnorodnym potrawom.

Zastosowanie: Dodatek do sushi, składnik dressingów i marynat. Pasuje do dań mięsnych, owoców morza, warzyw, jak również do wypieków i deserów.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 11,90 zł
szt.
  • nowość

Sos Sojowy Wietnamski Do Smażenia z Czosnkiem i Chilli 250ml CHIN SU

Sos Sojowy Wietnamski Do Smażenia z Czosnkiem i Chilli 250ml CHIN SU
Sos Sojowy Wietnamski Do Smażenia z Czosnkiem i Chilli 250ml CHIN SU

Opis: Sos sojowy jasny do smażenia z czosnkiem i chilli firmy Chin Su w butelce o pojemności 250ml. Używany powszechnie w kuchni orientalnej, dodawany praktycznie do każdej potrawy. Baza orientalnych potraw, który nadaje podstawowego słonego smaku. Idealny do marynowania oraz przyprawiania potraw smażonych na woku.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 5,90 zł
szt.
  • nowość

Sos Chilli Louisiana Original Hot Sauce Ostry Sos 177ml LOUISIANA

Sos Chilli Louisiana Original Hot Sauce Ostry Sos 177ml LOUISIANA
Sos Chilli Louisiana Original Hot Sauce Ostry Sos 177ml LOUISIANA

Opis: Sos chilli louisiana to oryginalny, znany i ceniony na całym świecie, ostry sos tabasco. Produkt zawiera delikatną kwaskowatość dzięki dodatkowi z octu. Sos w 100% naturalny, bez polepszaczy. Jak podaje producent na opakowaniu: "Wystarczy Tylko Jedna Kropla".

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 21,90 zł
szt.
  • nowość

Pasta Sojowa Ssamjang z Przyprawami Koreańska Vegan 170g SEMPIO

Pasta Sojowa Ssamjang z Przyprawami Koreańska Vegan 170g SEMPIO
Pasta Sojowa Ssamjang z Przyprawami Koreańska Vegan 170g SEMPIO

Opis: Pasta ssamjang w opakowaniu 170g koreańskiej firmy Sempio to mieszanka pasty sojowej dwenjang oraz pasty chilli gochujang. W kuchni koreańskiej stosowana w wielu przepisach, od zwyczajnych koreańskich kanapek po dania mięsne, doskonały dressing do sałatek lub dip do warzyw. Ssamjang możne zastąpić popularne produkty takie jak majonez, ketchup lub musztardę.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 7,50 zł
szt.
  • nowość

Cedzak Czerpak Sito Do Woka 20cm EMRO AZIATICA

Cedzak Czerpak Sito Do Woka 20cm EMRO AZIATICA
Cedzak Czerpak Sito Do Woka 20cm EMRO AZIATICA

Opis: Cedzak sito do woka o średnicy 20cm firmy Emro Aziatica. Czerpak służy do wyciągania smażonych potraw z głębokiego tłuszczu. Zdecydowanie ułatwia smażenie na głębokim tłuszczu i zmniejsza ryzyko poparzenia. Najczęściej używany do odcedzania, sajgonek, panierowanego mięsa oraz warzyw smażonych na głębokim oleju.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 59,90 zł
szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl