Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Sushi Nigiri z Tuńczyka
SKŁADNIKI:
- tuńczyk
- pasta wasabi
- 250g ryżu do sushi
- 1 łyżeczka soli
- kilka płatków alg nori
- 3 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka cukru
- sos sojowy
- woda
- imbir marynowany różowy
PRZYGOTOWANIE:
1. Rybę kroimy w cienkie plastry, nie grubsze niż pół centymetra.
2. Tutaj znajdziesz przepis na ryż do sushi.
3. Z przygotowanego ryżu kleimy niewielkie kulki, na które nanosimy pastę wasabi i nakładamy pokrojonego tuńczyka. Następnie przepasamy cienkim paskiem nori.
4. Gotowe nigiri podajemy z tradycyjną listą dodatków. Smacznego :)
Przepis Wideo:
Sushi Nigiri z Tuńczyka
Potrzebujesz Składniki Do Sushi?
Wszystko Znajdziesz U Nas:
Ryż Do Sushi