Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Uramaki Sushi z Kawiorem
SKŁADNIKI:
- 1 filet z łososia
- kilka łyżeczek kawioru
- 1 ogórek
- pasta wasabi
- kilka płatków wodorostów nori
- 300g ryżu do sushi
- 3 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka soli
PRZYGOTOWANIE:
1. Filet z łososia kroimy na podłużne pasy o grubości do 1cm. Z ogórka usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski.
2. Tutaj znajdziesz przepis na przygotowanie ryżu do sushi.
3. Na macie do zwijania sushi umieszczamy folię spożywczą, na którą nakładamy (matową stroną ku górze) pół arkusza nori, warstwę ryżu oraz kawior. Po czym odwracamy algi ryżem do dołu. Przez środek ryżu przeciągamy pasek pasty wasabi, dodajemy pasek łososia i ogórek.
4. Przygotowane składniki powoli zwijamy i uciskamy. Uformowany rulon kroimy na kawałki. Smacznego :)
Przepis Wideo:
Uramaki Sushi z Kawiorem
Potrzebujesz Składniki Do Sushi?
Wszystko Znajdziesz U Nas:
Ryż Do Sushi